Post Reply 

Tools Not Working after install.

Jul 28, 2012, 22:13 (This post was last modified: Jul 28, 2012 22:34 by minger.)
Post: #1
Tools Not Working after install.
Hi every one, i have just installed GIMP 2.8 on to my computer running UBUNTU 12.04, everything seemed to go ok with it opening up, but when i tried to select a tool, the tool icons go through the motions of selection, but non of the tools will work. Does anyone have any idea what the problems is?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Jul 29, 2012, 11:01
Post: #2
RE: Tools Not Working after install.
(Jul 28, 2012 23:11)ofnuts Wrote:  Note of the tools? Which tools did you try? Is your mouse working correctly elsewhere in Gimp (menu selections, dialogs...)

Thanks for the reply ofnuts, but everything is now working, i dont understand why, but it did. After i installed GIMP, the tools were not working, so i rebooted the computer, but the tools were still not working. I then shut down the puter, went back to it a few hours later, booted up and this time all the tools were working. STRANGE?

Thanks again for taking the time to reply.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Jul 29, 2012, 13:07 (This post was last modified: Jul 29, 2012 13:17 by GaBbYdAbAbYgOoGoO.)
Post: #3
RE: Tools Not Working after install.
(Jul 28, 2012 22:13)minger Wrote:  Hi every one, i have just installed GIMP 2.8 on to my computer running UBUNTU 12.04, everything seemed to go ok with it opening up, but when i tried to select a tool, the tool icons go through the motions of selection, but non of the tools will work. Does anyone have any idea what the problems is?

Gimp has a tendency to devour a lot of ram,if eyah using 2 gb ram on eyah rig,eyah prone to get this laggy feeling while working with large images,brushes,etc, Smile , Vj-
qwerty12345lk@gmail.com
gabrielle.pixieofdeath@facebook.com
Vj- © Wrote:"When the sword of death looms ova eyah head,even the shield of life cant save eyah butt", Smile , Vj-
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Jul 29, 2012, 19:31
Post: #4
RE: Tools Not Working after install.
(Jul 29, 2012 13:07)GaBbYdAbAbYgOoGoO Wrote:  
(Jul 28, 2012 22:13)minger Wrote:  Hi every one, i have just installed GIMP 2.8 on to my computer running UBUNTU 12.04, everything seemed to go ok with it opening up, but when i tried to select a tool, the tool icons go through the motions of selection, but non of the tools will work. Does anyone have any idea what the problems is?

Gimp has a tendency to devour a lot of ram,if eyah using 2 gb ram on eyah rig,eyah prone to get this laggy feeling while working with large images,brushes,etc, Smile , Vj-
qwerty12345lk@gmail.com
gabrielle.pixieofdeath@facebook.com
Vj- © Wrote:"When the sword of death looms ova eyah head,even the shield of life cant save eyah butt", Smile , Vj-


Thanks for the info GaBbYdAbAbYgOoGo, i'll bare that in mind.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Mac Keyboard delete key not working as intended Vigneron 1 219 Jul 30, 2018 06:26
Last Post: paynekj
  How to Install Gimp 2.10 FRESH Dave S 1 313 May 18, 2018 07:14
Last Post: paynekj
  eraser not working njoe 5 1,174 May 12, 2018 06:53
Last Post: paynekj
  Imported brushes, not all working novaseens 2 237 Apr 9, 2018 14:43
Last Post: novaseens
  Buttons aren't working? squirlyfresh 2 352 Jan 11, 2018 07:04
Last Post: ythgilb

Forum Jump:


GIMP ForumPortalArchiveContactTermsRSS