Post Reply 

renaming problem- layers

Feb 2, 2014, 18:57
Post: #1
renaming problem- layers
Totally new to gimp, so this is probably a dumb problem. I seem to be unable to rename either layers or images if they are being exported. When I use alphabet letters to rename a layer, for example, GIMP toggles through tools. It is using shortcuts to open different things? ..Clearly I have something checked or unchecked that will allow alphabetic renaming....where do I look ?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Feb 3, 2014, 15:48
Post: #2
RE: renaming problem- layers
(Feb 2, 2014 20:41)ofnuts Wrote:  Although you don't mention it, several thousands readers are betting that you run Mavericks. If so, upgrade to Gimp 2.8.10 where this is fixed. Otherwise, tell us more about your OS and your version of Gimp.

I am running Mavericks, but have Gimp 2.8.2.
If I remember correctly, this didn't always happen; at some point in the recent past I was able to rename images at least; suddenly now the only letter that doesn't cause a toggle through tools is 'y' ! weird.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Feb 3, 2014, 16:18
Post: #3
RE: renaming problem- layers
OK you hit the nail on the head! Thank you so much. 2.8.10 has solved the problem.
I'm guessing, now , that it "used to work" before I went to Mavericks! duh.

really appreciate the help.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Export multiple layers as a layered PDF, not a mulitpage PDF auriuman78 2 111 Jun 15, 2018 22:14
Last Post: auriuman78
Information Canvas Rotation Problem Fefe 1 107 May 19, 2018 20:32
Last Post: paynekj
  Opening an image problem mes2370 1 149 May 11, 2018 15:20
Last Post: paynekj
  Question about Layers roy1012 1 277 Jan 28, 2018 21:19
Last Post: ythgilb
  Toolbox and Layers windows/docks disappear jgarnold 1 193 Jan 2, 2018 09:19
Last Post: paynekj

Forum Jump:


GIMP ForumPortalArchiveContactTermsRSS