Post Reply 

Problem with Paint Bucket

Feb 10, 2012, 01:14
Post: #1
Problem with Paint Bucket
Hello,
I've been having an issue with the paint bucket tool; when I fill in an area with the tool it leaves a thin white border between the area and any lines drawn with the paintbrush tool. (see attachment) Does anyone know how this can be remedied? It's become a serious nusience, since I'm working on a comic and going back over every line filling in the color takes far too much time.
Thanks
Otter


Attached File(s) Thumbnail(s)
   
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Feb 10, 2012, 01:22
Post: #2
RE: Problem with Paint Bucket
Read this; http://gimpforums.com/thread-proper-subj...d-painting

In other words:
- paint using distinct layers
- Use magic wand to obtain a selection of where you want to apply paint
- Enlarge the selection
- Use selection to apply paint in a layer below

You can also have a look here:

http://gimpforums.com/thread-color-lineart-fast

Now answering your questions on
https://Gimp-Forum.net
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  problem with drop shadow Kharl 37 1,550 Oct 8, 2014 04:53
Last Post: Kharl
  How to paint with single pixel? Teekin 3 542 Sep 28, 2014 16:00
Last Post: rich2005
Question Paint Dynamics Editor Grayed Out (Mac 10.6 snow leopard) animatoring 1 215 Jul 31, 2014 13:37
Last Post: animatoring
  Pattern Fill Problem, Request BeePee 7 625 Jul 25, 2014 18:41
Last Post: rich2005
  Problem with Cursor/Brush tip Pyrefly 5 485 Jul 24, 2014 15:59
Last Post: iForStyle007

Forum Jump:


GIMP ForumPortalArchiveContactTermsRSS