Post Reply 

Problem installing gimpLensFun plugin

Feb 19, 2012, 17:02
Post: #1
Problem installing gimpLensFun plugin
I've been using GimpLensFun with gimp 2.2.6.11 under Fedora 14. It
appears under Filter>Enhance.

I just installed Fedora 15 on another computer. There is the added
complication of Gnome 3, which I have yet to master, but that shouldn't
make any real difference.

I tried to install GimpLensFun on the new computer which is running gimp
2.6.12. I downloaded the tar file and copied GimpLensFun for AMD 64
bit, which is correct for the computer, into .gimp-2.6/plug-ins

But I can't find GimpLensFun in any filter or anywhere else.

I restarted gimp, logged out and logged in again, and I even rebooted without any luck.

On the old system, gimplensfun occurs in pluginrc, but it doesn't in
the new system, either in that form or as GimpLensFun.

What is wrong?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Feb 19, 2012, 18:10
Post: #2
RE: Problem installing gimpLensFun plugin
AFAIK what really counts is to have the plugin in the right directory (~/.gimp-2.6/plug-ins for a "personal" installation or /usr/lib/gimp/2.0/plug-ins/ for a system one). It must of course be made executable. The proper way to install a plugin is to use the "gimptool-2.0" command.

if all else fails, start Gimp from a command prompt with a --verbose parameter and checl for strange messages.

Now answering your questions on
https://Gimp-Forum.net
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Feb 19, 2012, 21:17
Post: #3
RE: Problem installing gimpLensFun plugin
(Feb 19, 2012 18:10)ofnuts Wrote:  AFAIK what really counts is to have the plugin in the right directory (~/.gimp-2.6/plug-ins for a "personal" installation or /usr/lib/gimp/2.0/plug-ins/ for a system one). It must of course be made executable. The proper way to install a plugin is to use the "gimptool-2.0" command.

if all else fails, start Gimp from a command prompt with a --verbose parameter and checl for strange messages.

At the suggestion of the author of the plugin, I recompiled it by running make. The resulting binary worked fine when copied to ~/gimp-2.6/plug-ins.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Problem with pressure on gimp (huion h610) protosd3 18 5,022 Jun 8, 2017 19:20
Last Post: John Penfold
  crop to selection problem spiridonios 7 337 Oct 8, 2014 21:19
Last Post: ofnuts
Rainbow G'MIC plugin is awesome dinamic 0 131 Oct 3, 2014 17:48
Last Post: dinamic
  Calling 3rd party plugin for batch mode INV_SIG 3 169 Sep 24, 2014 09:09
Last Post: rich2005
  Gimp silly problem in Macs animeshsaxena 34 27,900 Aug 10, 2014 21:18
Last Post: TheChristoph

Forum Jump:


GIMP ForumPortalArchiveContactTermsRSS