Post Reply 

Need Help!

Jun 20, 2011, 23:13
Post: #1
Need Help!
Hi, I need some help that would be highly appreciated.

I have Gimp 2.6.11, and since I've figured how how to download more brushes into it, it's been crashing.

I know it's because of downloading too many brushes, or maybe because of Photoshop brushes, because I've download Gimp Portable and it has done the exact same thing. It always crashes when I try to open it.

So I was just wondering if there was anyway to download all my brushes without it crashing all the time? Thanks.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Jun 20, 2011, 23:42
Post: #2
RE: Need Help!
How many brushes do you have? How many do you need to remove to prevent the crash? Or at around what number of brushes will Gimp start misbehaving?

Now answering your questions on
https://Gimp-Forum.net
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Jun 20, 2011, 23:59 (This post was last modified: Jun 21, 2011 00:01 by ximoki.)
Post: #3
RE: Need Help!
(Jun 20, 2011 23:42)ofnuts Wrote:  How many brushes do you have? How many do you need to remove to prevent the crash? Or at around what number of brushes will Gimp start misbehaving?
Around 535 I'm guessing, more than that. Plus a whole folder with other folders with brushes. All those bushes will make it crash. And it never matters how many brushes I take off, cuz now even when I take them all off it still crashes.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Jun 21, 2011, 00:19
Post: #4
RE: Need Help!
So, with no brushes it still crashes? Any other well stuffer folder (gradients, patterns...)?

Now answering your questions on
https://Gimp-Forum.net
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Jun 21, 2011, 00:39 (This post was last modified: Jun 21, 2011 00:39 by ximoki.)
Post: #5
RE: Need Help!
Yeah. it never does that with other folders though. I never put anything in them.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Jun 21, 2011, 06:45
Post: #6
RE: Need Help!
So you currently have a Gimp that doesn't work at all whatever the number of brushes you have? Did you install the brushes in the Gimp code or in your Gimp profile? In the later case, try to erase the profile and start over...

Now answering your questions on
https://Gimp-Forum.net
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Jun 21, 2011, 13:49
Post: #7
RE: Need Help!
I never installed them into my Gimp Profile. But I tired deleting the whole profile and that did work. It crashed again when I tried putting in all my brushes again but works when I don't put them in. So that's my only problem, just needing to be able to get all my brushes in.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


GIMP ForumPortalArchiveContactTermsRSS