Post Reply 

How come themes aren't working properly?

May 28, 2014, 07:18 (This post was last modified: May 28, 2014 07:21 by magatsu.)
Post: #1
How come themes aren't working properly?
I tried adding themes to Gimp, and it's working properly, but I keep having a problem and its irking my nerves.
I screened this image off a website that offers themes.
   
The menu bar is supposed to look like this with the theme, but when I set this as my theme, it ends up looking like this
   
I tried using other themes too, but the problem persists. Is there anything I can do so that the menu bar looks like the first image?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
May 28, 2014, 07:58 (This post was last modified: May 28, 2014 07:59 by rich2005.)
Post: #2
RE: How come themes aren't working properly?
Windoze OS ?
Did you get the themes from here http://thegimp.ca/category/gimp-themes/

One problem is, many (most) of those are only partial, they build on what is already there. Sometimes you can 'tweak' them and substitute your own colour/font values.
Another problem is using a Gimp 2.6 theme with Gimp 2.8. Not a good idea.

First thing to try, is change your over-all Windows theme (maybe lose the aero temporarily) and see if the new Gimp theme works. Then you have narrowed the problem down a little.

** https://www.gimp-forum.net/ now answering questions**
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
May 28, 2014, 08:37 (This post was last modified: May 28, 2014 08:40 by magatsu.)
Post: #3
RE: How come themes aren't working properly?
(May 28, 2014 07:58)rich2005 Wrote:  Windoze OS ?
Did you get the themes from here http://thegimp.ca/category/gimp-themes/

One problem is, many (most) of those are only partial, they build on what is already there. Sometimes you can 'tweak' them and substitute your own colour/font values.
Another problem is using a Gimp 2.6 theme with Gimp 2.8. Not a good idea.

First thing to try, is change your over-all Windows theme (maybe lose the aero temporarily) and see if the new Gimp theme works. Then you have narrowed the problem down a little.

My OS is windows 7, sorry I forgot to mention. I tried running the program with aero disabled, yet it still kept happening. Even with themes compatible with 2.8, I still have the issue.

EDIT: Also, yes, that's where I got the themes from.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
May 28, 2014, 08:39
Post: #4
RE: How come themes aren't working properly?
(May 28, 2014 08:17)paynekj Wrote:  Which theme is it you are having problems with?

As Rich says, I've found a few that don't work completely on Windows but not normally on the menubar.

Kevin

Well I've tried a few themes, the one in the screenshot is ClearlooksDarkOrange. Others I've tried are Industrial Charcoal Theme and T-ish Brushed Metal Aqua Theme.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
May 28, 2014, 09:09 (This post was last modified: May 28, 2014 09:10 by rich2005.)
Post: #5
RE: How come themes aren't working properly?
Those three work ok here Gimp 2.8.10 & Win7 32 bit VM with default settings

[Image: Y2pLcFz.jpg]

Have you/can you delve into the 'personalize' settings and see if your menu bar colour has been 'adjusted'

** https://www.gimp-forum.net/ now answering questions**
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
May 28, 2014, 16:36
Post: #6
RE: How come themes aren't working properly?
I know I said I tried this without aero and for some reason the menu bar was still affected, but I tried it again and I'm not having the problem anymore. The menu bar is unchanged, so I guess I'll just have to work without it.

A few of the programs I use often can't work with it on, so it's best if I leave it off now too. Thanks for your help.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Buttons aren't working? squirlyfresh 2 133 Jan 11, 2018 07:04
Last Post: ythgilb
  eraser not working njoe 3 657 Oct 10, 2014 03:55
Last Post: njoe
  GIMP 2.8 Eyedropper Color Selection Tool Not Working? Upgraded App is Slow?? tootallll 13 10,810 Oct 9, 2014 18:39
Last Post: Graphicman2014
  Custom fonts no longer working TheBorzoi 4 539 Oct 2, 2014 23:45
Last Post: TheBorzoi
  2 problems with Intuos tablet and GIMP (Slow input/lag and Tablet Eraser not working) Xarizzar 3 1,360 Sep 21, 2014 16:10
Last Post: Xarizzar

Forum Jump:


GIMP ForumPortalArchiveContactTermsRSS