Post Reply 

Gimp can't find help files.

Sep 18, 2012, 17:19
Post: #1
Gimp can't find help files.
The basic problem is even though I have got the help files installed - I got the latest version from Gimp- Win - Gimp says that they are not installed. The help version is for 2.8.0 and I am running the 2.8.2 version of Gimp so not sure if that could be the cause of the problem?
The help files came with a windows installer and as far as I can tell they are in the right folder. Here's a screen shot of the directory listing.
   

The help files are very useful so any clues as to what's going wrong will be cool. Cheers.

[Image: DjIVv.png?1]

My DeviantArt gallery
http://caz747.deviantart.com/
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Sep 18, 2012, 18:35 (This post was last modified: Sep 18, 2012 18:39 by rich2005.)
Post: #2
RE: Gimp can't find help files.
(Sep 18, 2012 17:19)caz Wrote:  The basic problem is even though I have got the help files installed - I got the latest version from Gimp- Win - Gimp says that they are not installed. The help version is for 2.8.0 and I am running the 2.8.2 version of Gimp so not sure if that could be the cause of the problem?
The help files came with a windows installer and as far as I can tell they are in the right folder. Here's a screen shot of the directory listing.


The help files are very useful so any clues as to what's going wrong will be cool. Cheers.

It seems to be the en_GB files that are the problem. Delete that branch.
Go get the basic (US I suppose) english help installer and use that. I have a video somewhere about this but at the moment using my netbook without any references.
The good news is the gimp help browser is now working - in windoze anyway.

edit: try this http://youtu.be/izisthVt10s

** https://www.gimp-forum.net/ now answering questions**
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Sep 19, 2012, 17:31
Post: #3
RE: Gimp can't find help files.
Thanks for the info. I watched the video and downloaded the American language version when I noticed something rather odd. In preferences the system language had reverted from en GB back to its default version - American I guess - so I changed the system language back to the GB version and the help files stared working without me having to install the US version, Weird or what.
Now, even though I've got the GB version of the help files installed the words are spelled using US English, not in Gimp itself but just in the help files. This is all very strange but at least it's working which is a good thing.

Anyways, thanks for your help, much appreciated.

[Image: DjIVv.png?1]

My DeviantArt gallery
http://caz747.deviantart.com/
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Gimp and Python development ffrree 1 124 Jan 16, 2019 10:05
Last Post: paynekj
  GIMP saving the transparency checkerboard in image SlyCooperReloadCoded 1 210 Jan 9, 2019 08:56
Last Post: paynekj
  GIMP Slow Open browsing folger euro_rapp 1 142 Jan 7, 2019 09:39
Last Post: paynekj
  Gimp craashes in LM 19.1 Yumi 1 137 Jan 7, 2019 09:39
Last Post: paynekj
  How to install fonts for gimp only (not install on windows) Jacob123 1 211 Dec 7, 2018 08:58
Last Post: paynekj

Forum Jump:


GIMP ForumPortalArchiveContactTermsRSS