Post Reply 

Gimp 2.8 GTK messed up

May 10, 2012, 20:34
Post: #1
Gimp 2.8 GTK messed up
Gimp 2.8s GTK theme is messed up (look at attached screenshot). Before I upgraded to 2.8 I had 2.6 and the theme was the way it was supposed to be.
How do I fix this?

OS: Windows 7 64bit

   
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
May 11, 2012, 19:49
Post: #2
RE: Gimp 2.8 GTK messed up
Hey, same problem here. Windows 7 64-bit. Stuff disappears and shows up where its not supposed to. especially with transparent elements. (screenshot) Its just ugly as all hell, too. I'd rather not have it look like i'm using windows 95. That gimpthemes 1.0 program doesn't work, either.

[Image: lI9rr.jpg]
the black stuff either isn't supposed to be there or supposed to not be cut off at irregular parts. also there appears to be part of a button missing next to the font size thing.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
May 14, 2012, 14:55
Post: #3
RE: Gimp 2.8 GTK messed up
Hey,

I think I've managed to sort it, if you copy the "MS-Windows" folder from "C:\Program Files\GIMP 2\share\themes" to "C:\Program Files\GIMP 2\share\gimp\2.0\themes" them move the content out so rather than it being "MS-Windows\gtk-2.0\[then the file called gtkrc]" its just, "MS-Windows\[then the file]".

Then open Gimp and go Edit>Preferences>Theme select "MS-Windows" and press "Ok", then you can press "Reload Current Theme", and that should sort it.

Hope this helps,
Dylan Smile

Ps. Not sure why it doesn't work, its fine on my home PC but my work machine had this bug.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
May 14, 2012, 22:28
Post: #4
RE: Gimp 2.8 GTK messed up
(May 14, 2012 14:55)DylanMc93 Wrote:  Hey,

I think I've managed to sort it, if you copy the "MS-Windows" folder from "C:\Program Files\GIMP 2\share\themes" to "C:\Program Files\GIMP 2\share\gimp\2.0\themes" them move the content out so rather than it being "MS-Windows\gtk-2.0\[then the file called gtkrc]" its just, "MS-Windows\[then the file]".

Then open Gimp and go Edit>Preferences>Theme select "MS-Windows" and press "Ok", then you can press "Reload Current Theme", and that should sort it.

Hope this helps,
Dylan Smile

Ps. Not sure why it doesn't work, its fine on my home PC but my work machine had this bug.


It works! Thanks Smile. Except the "Reload Current Theme" button didn't do anything for me. I had to restart Gimp and then it worked.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Transparency not showing in gimp ofey 1 199 Feb 4, 2019 09:57
Last Post: paynekj
  Gimp and Python development ffrree 1 275 Jan 16, 2019 10:05
Last Post: paynekj
  GIMP saving the transparency checkerboard in image SlyCooperReloadCoded 1 388 Jan 9, 2019 08:56
Last Post: paynekj
  GIMP Slow Open browsing folger euro_rapp 1 289 Jan 7, 2019 09:39
Last Post: paynekj
  Gimp craashes in LM 19.1 Yumi 1 235 Jan 7, 2019 09:39
Last Post: paynekj

Forum Jump:


GIMP ForumPortalArchiveContactTermsRSS