Post Reply 

Batch Mode DPI Setting Change

Jun 10, 2014, 13:27
Post: #1
Batch Mode DPI Setting Change
Hello,
I'm about to take thousands of images of documents with my DSLR. The final images must be at 400 dpi and my camera outputs 300dpi by default. Is there a way, perhaps command line, to change dpi on a batch of thousands of images?

Let me know. Thanks.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Jun 10, 2014, 16:31
Post: #2
RE: Batch Mode DPI Setting Change
A few big if's coming up

Assuming that your images are some sort of RAW format.

Then maybe with a suitable gimp plugin UFRAW or DCRAW there is a small chance that the BIMP plugin will see them, then you can render them same size with an altered DPI.
Not here. This is just a bunch of jpegs as an example.

screenshot http://i.imgur.com/NKEv58a.jpg

An alternative (with the same if's) is XnViewMP which will batch convert, possibly to a tiff format, with a changed DPI.

screenshot http://i.imgur.com/iTYLesR.jpg

Seems there is a colour shift however.
screenshot http://i.imgur.com/kxKh4YC.jpg

so it is try and see

** https://www.gimp-forum.net/ now answering questions**
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  DPI problem Wasew 1 110 May 23, 2018 06:15
Last Post: paynekj
  command button changes mode during command "C" Terry50 1 247 Dec 29, 2017 04:50
Last Post: ythgilb
  Format or Settings Change? HumanJHawkins 1 293 Dec 19, 2017 22:25
Last Post: paynekj
  change the default export setting of Untitled.png ezz9 2 469 Jun 9, 2017 16:31
Last Post: ezz9
  Calling 3rd party plugin for batch mode INV_SIG 3 478 Sep 24, 2014 09:09
Last Post: rich2005

Forum Jump:


GIMP ForumPortalArchiveContactTermsRSS