Post Reply 

Alpha Channel

Jul 17, 2013, 01:58
Post: #1
Alpha Channel
I'm using 2.6. How do I add an Alpha Channel?

I can't find it in the selections.

Boy, do I feel like a newbie.........

Tom Daigle
Western Canada
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Jul 17, 2013, 05:25 (This post was last modified: Jul 17, 2013 05:26 by iForStyle007.)
Post: #2
RE: Alpha Channel
no worries Tom ^_^

in the layers window, right-click on the layer you want the alpha channel, click "add alpha channel"

or the longer way
Layer > Transparency > Add alpha channel
.

"In order to succeed, your desire for success should be greater than fear of failure." BC
[Image: 29uocaf.png]
iFS007 tut vids on YT ~ auto color B&W landscape tut
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Jul 17, 2013, 14:32
Post: #3
RE: Alpha Channel
Yes, I found that out by myself. I've been scouring my Gimp manuel ever since trying to found where "Right click" is mentioned. That's an important step that seems to be left out.

Learning the hard way, I guess.

Tom Daigle
Western Canada
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  How to push changes to a channel to multiple layers using that channel as a mask? CunningAllusionment 1 117 Jan 2, 2018 09:18
Last Post: paynekj
  remove alpha channel on export? peekofartertainment 1 347 Jul 22, 2017 08:08
Last Post: ythgilb
  Color to alpha really weird Sagemode 13 986 Sep 16, 2014 05:49
Last Post: Sagemode
  Alpha channel from inverted selection WhyDoIHaveToCreateAnAccount 3 424 Aug 31, 2014 19:12
Last Post: WhyDoIHaveToCreateAnAccount
  Alpha channel? Diriel 9 749 Aug 13, 2014 19:51
Last Post: iForStyle007

Forum Jump:


GIMP ForumPortalArchiveContactTermsRSS